Copenhagen Bike Show

Kvinder på sporet – paneldebat

Tidspunkter

Se dit -program her

Søndag kl. 14.00

overskrift

Lokation

Scenen

overskrift

Kvinder på sporet – paneldebat

Mountainbike er en sport for alle, og de seneste år er der flere og flere kvinder der sætter sig i sadlen og kører ud i skoven. Og med god grund! Mountainbike er nemlig sjovt. Især når du kører sammen med andre. Det er en god træningsform og du kan køre mountainbike uanset alder og niveau. Solveig Høgh Larsen har udgivet bogen ’kvinder på sporet-din guide til mountainbike’ i håb om at inspirere endnu flere kvinder til at cykle og vise, at mountainbike også er en kvindesport. I foredraget fortæller Solveig om rejsen fra at være meget nervøs for at prøve mountainbike og til at blive så bidt af det, at hun udover at have skrevet en bog om mountainbike også er vært på den danske mountainbike podcast: ’Mountainbike podcasten’.

I panelsnakken møder du tre forskellige kvinder, der alle brænder for at cykle. Mød bl.a. Marie Stoubæk fra bikepackers.dk, der bl.a. vil fortælle om at rejse rundt i verden med cykel og om at deltage på kvinde-cykelcamp i udlandet. Mød outdoorpsykologen Sigrid Reinvard Kølster, der vil fortælle om, hvorfor det er så godt for vores mentale sundhed at køre mountainbike i naturen, og hvordan vi kan arbejde med frygt på sporet. Du møder Trine Schmidt, der er tidligere professionel bane- og landevejs cykelrytter. Trine lage i 2021 sin professionelle karriere bag sig, men cykelglæden er kun vokset siden og Trine har også for nylig fået øjnene op for at køre gravelbike og mountainbike. Trine er desuden sportskommentator på eurosport, hvor hun dækker kvinde cykelløb.

Hør hvordan du kommer i gang med mountainbike, og om glæden ved at cykle sammen med andre kvinder. Vi skal snakke om motivation, mentale barrierer- og hvordan du kan arbejde med dem, hvordan du kommer i gang og hvilket noget udstyr du behøver. Og det hele krydres med gode anekdoter fra skoven og landevejen.