Principia

Principia

Principia er et dansk cykelmærke fra 1990, der designer og producerer sportscykler i form af Gravel, Road og MTB. Principia cykler kendetegnes ved deres fantastiske balance mellem komfort, ydeevne og smarte features. Derudover er et skarpt fokus på kvalitet yderst vigtigt. Derfor håndbygger vi en lang række af vores carbon-modeller, som sikrer, at cyklerne kan udleve deres fulde potentiale.

Historien

I 1990 begyndte 3 unge fyre at svejse cykelrammer. Målet var straks fra starten at lave verdens bedste rammer. Helt enkelt. Og tri-musketererne fra Aalborg var også enige om et kriterium for kvalitet: STW – stiffness to weight. Verdens bedste ramme må være den, der har det bedste forhold mellem stivhed og vægt. En stiv og let ramme giver den bedste acceleration i forhold til den energi, rytteren træder ned i pedalerne, og en stiv ramme giver også cyklen bedre styreegenskaber. Ikke svært at forstå i dag. Men i 1990 var der kun få, der tænkte på den måde. De nye tanker og nye rammer skulle bruge et navn. Lad os vove et øje og sige, at Principia må være den eneste racercykel i verden, der er opkaldt efter en bog. Hver acceleration på en Principia-cykel sender en hilsen tilbage til Isaac Newton, som i 1687 berigede den moderne fysik med sit banebrydende hovedværk, Philosophiae Naturalis Principia Mathematica.

Principia blev skabt i begejstring for triathlon, men det var landevejscyklerne, der drev firmaets eksplosive vækst. I begyndelsen af 1990’erne var stålcykler stadig i flertal, og de professionelle ryttere svor fortsat til tynde stålrammer med forkromede detaljer. Med tiden måtte stålet vige. Flere blev efterhånden klar over, at man ville få en langt mere velkørende cykel med en let og stiv ramme af de store, runde aluminiumsrør, der var Principias særkende. Samtidig var cykling på vej frem som motionssport. Der herskede en enorm fascination af Tour de France, og betingelserne for Principia var gode, både på landevejen og på bundlinjen. Helt afgørende for Principias succes blev en serie testresultater i førende, tyske cykelmagasiner.

I 2006 kom Principia ind under Danmarks største cykelfirma, HF Christiansen A/S. Udover Principia producerer HF Christiansen mærkerne Avenue, Bike by GubiCenturionMBKNishiki, Raleigh og Winther. Se mere på www.hfchristiansen.dk.

NYHED I 2023 – TITANIUM GRAVELCYKEL

Til Copenhagen Bike Show lancerer vi en helt ny titanium gravelcykel. Top ydeevne, fantastisk komfort og rå styrke – alt det kan du forvente fra vores nye titanium gravelcykel. Den højtudviklede titanium-ramme er designet til at præstere og levere en cykeloplevelse uden sammenligning, uanset om du er ny eller erfaren med gravel.

Vi hylder dansk cykelkultur – Er du med? Tryk for at se mere

Kategorier

Følg os

Standplads

Find os på stand: 76

overskrift

Firmaet bag